pizza

Da Grasso Łobez Pizza

Zachodniopomorskie

Jak wskazują statystyki, Polacy stoją się coraz dużo przedsiębiorczym narodem, i ilość powstających co roku nad Wisłą małych firm napawa optymizmem. Drinku spośród najbardziej przystępnych projektów jest mała lub średnia gastronomia, tu z zmiany dużą renomą napawają się pizzerie.

Da Grasso Świdwin Pizza

Gdy początkujący właściciel lokalu gastronomicznego przejdzie przez każde wymagane formalności czy kontrole, wypełni tysiąc efektów i oświadczeń, a i otrzyma stosowne zgody, przychodzi godzina na wyposażenie lokalu.

DaGrasso
DaGrasso

Piec do pizzy – serce każdej pizzerii

Istnieją różne typy pieców do pizzy, należy więc zestawić ze sobą ich parametry w szczegółach, aby wybrać ten odpowiedni. Często w pizzeriach stosowane są piece do pizzy elektryczne, i czasem – lecz to skuteczny pomysł raczej do pizzerii dużych, dysponujących stosownym kapitałem – piece opalane drewnem.

Piec elektryczny do pizzy to wydatek, który najczęściej jest droższy finansowym możliwościom początkującego przedsiębiorcy. Piece mogą liczyć inne wymiary, a dodatkowo zróżnicowaną ilość komór, pozwalających na pieczenie kilku pizz jednocześnie. Istnieją tez piece przelotowe, które pozwolą na duże wypiekanie wielu pizz, ale i zapiekanek, czy podobnych dań w sposobu fast food.

Zobacz również pierwsza pożyczka

Bardzo oryginalny piec do pizzy tego typu – model 3550TB10, znajduje się w ofercie niemieckiej firmy BARTSCHER. Co i się tyczy pieców mniejszych rozmiarów, interesujące okażą się tu oferty dwóch polskich producentów: firmy Stalgast, której projekty z serii X-line, E-line i F-line, przebiegają w pełnej skali rozmiarów, jak a instytucji Hendi, oferującej doskonałą markę w zestawieniu z ciekawym wzornictwem.

Piece do pizzy w własnej możliwości ma firma

Co oprócz pieca do pizzy?

Gdy już lokal zostanie zaopatrzony w bliski najważniejszy element, do uwzględnienia pozostaje jeszcze wielu przedmiotów, bez jakich nie może obejść się żadna pizzeria czy jakikolwiek inny lokal gastronomiczny. Niezbędne będą lodówki na przechowywanie składników, a dodatkowo odporne na ścieranie i skłonne do dezynfekcji blaty do robienia wypieku. Do zrealizowania niektórych składników nieodzowna będzie też odpowiednia kuchenka.

Zobacz wiadomości Kołobrzeg

Pomocna potrafi się okazać dodatkowo specjalna podstawa do pieca (którą odnaleźć można w ofercie Stalgast). Przepisy BHP wymagają, żeby lokal był urządzony osobne zlewy do zmywania dla naczyń do konsumpcji oraz garnków, a zarówno w wyparzarkę do naczyń. Listę taką można by działać w nieskończoność, a a naturalnie nie odnalazłyśmy się na niej ponad wszystkie rzeczy absolutnie niezbędne. W gastronomii doświadczenie przychodzi jednak dużo mocno, toteż właściciel pizzerii sam przekona się, czego dodatkowo musi jego firma. Zamów pracowników z Ukrainy przez agencja pracy tymczasowej pracownicy z Ukrainy

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o